• F. Bordewijk Bordewijk was een Nederlandse schrijver van romans, novellen, toneel, prozagedichten, parodieën, grafredes en kritieken. Zijn beroep was advocaat.

  Bordewijk was een Nederlandse schrijver van romans, novellen, toneel, prozagedichten, parodieën, grafredes en kritieken. Zijn beroep was advocaat.

  Lees meer
 • Johanna Johanna Bordewijk-Roepman (1892-1971) was als componiste eigenzinnig én een natuurtalent. In wezen autodidact, componeerde zij een behoorlijk aantal werken.

  Johanna Bordewijk-Roepman (1892-1971) was als componiste eigenzinnig én een natuurtalent. In wezen autodidact, componeerde zij een behoorlijk aantal werken.

  Lees meer
 • Activiteiten Het Bordewijk Genootschap organiseert regelmatig interessante activiteiten zoals lezingen, brunches en literaire salons. Klik hier voor een overzicht!

  Het Bordewijk Genootschap organiseert regelmatig interessante activiteiten zoals lezingen, brunches en literaire salons. Klik hier voor een overzicht!

  Lees meer
 • Webwinkel Bent u dol op literatuur, onsterfelijke meesterwerken en uitspraken? Bestel in onze webwinkel een boek, tas, t-shirt of borstbeeld met literaire slogan!

  Bent u dol op literatuur, onsterfelijke meesterwerken en uitspraken? Bestel in onze webwinkel een boek, tas, t-shirt of borstbeeld met literaire slogan!

  Lees meer

Over Ferdinand Bordewijk

F. Bordewijk, schrijver en schepper van onsterfelijke meesterwerken als Bint en Karakter; dit jaar is hij 50 jaar geleden overleden maar zijn werk leeft voort.
F. Bordewijk (1884-1965), auteur en advocaat, is bekend van zijn romans Blokken, Bint en Karakter uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Nog steeds wordt naar Bint verwezen als het gaat om (het gebrek aan) orde, tucht en autoriteit van de leraar in de klas, en staat Karakter voor de mogelijkheid om met zelfdiscipline en doorzettingsvermogen je doel te bereiken, ondanks de tegenwerking van zelfs je eigen vader. Dat Bordewijk getrouwd was met een bijzondere vrouw en hoeveel dwarsverbanden er zijn tussen beider werk, is nauwelijks bekend. 

Lees verder >>

Word lid van onze stichting!Ook lid worden van
onze stichting?

Onze doelstelling is het bevorderen van de belangstelling voor het werk van de schrijver Ferdinand Bordewijk en zijn vrouw de componiste Johanna Bordewijk-Roepman. 

Onze stichting heeft een culturele ANBI status.

Klik hier voor meer informatie!